L’Àfrica Subahariana segueix sent un dels pitjors llocs del món per néixer. Un dels objectius principals de la nostra ONG és millorar la salut maternoinfantil de la població de Guiba, millorant l’assistència perinatal tant durant l’embaràs com en el transcurs del part. Per això estem treballant per tal d’aconseguir la rehabilitació i adequació de l’edifici de Maternitat que forma part del dispensari de Guiba, i així millorar la salut reproductiva en el tercer món, a petita escala en aquesta regió de Burkina Faso, amb el propòsit de fer realitat un dret humà bàsic: néixer en les millors condicions possibles.  

La cura de la salut de població de Guiba, una petita aldea rural situada a 15km de Manga, la capital de la província de Zouendewéogo, depèn del Centre de Santé et de Promotion Social (CSPS) de Guiba, el dispensari de salut de la regió, on es realitza l’atenció primària de salut des de l'any 1945. Segons el Pla de Salut de Guiba 2016, atén una població de 9.392 persones, de les 7 comunitats que integren l’àrea santiària de Guiba. Està format per 4 edificis: el dispensari, la maternitat, la sala d’hospitalització i el dipòsit de farmàcia.

Tant l’edifici de la Maternitat com el dispensari es trobaven en pèssimes condicions, en especial l’edifici de la Maternitat, construït l’any 1989 i on no s’hi havia realitzat cap tipus de reforma ni rehabilitació des de llavors, presentant greus problemes com ara goteres, falta d’aigua corrent, manca de material necessari per a l’atenció, etc.